ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

Διατροφολογική Πληροφορική - Εφαρμοσμένη Πληροφορική για Διατροφολόγους       

Τύπος μαθήματος (Θ/Ε): M

Εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας: 2Θ + 2Ε

Διδακτικές μονάδες: 5

Τυπικό εξάμηνο διδασκαλίας: ΣΤ

Επίπεδο μαθήματος (Υ/ΕΥ): Υ           

Προαπαιτούμενα: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

                    

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Εισαγωγή των φοιτητών στις συγχρονες μεθοδους και τεχνικές αξιοποιησης της πληροφορικης στο χωρο της διατροφης και διαιτολογιας. Εξοικιωση των φοιτητων με βασικα σχετικα εργαλεια της πληροφορικης όπως οι βάσεων δεδομένων, για παραδειγμα η MS ACCESS,  καθως και τις εφαρμογες τους στο χωρο της διατροφης-διαιτολογιας.  Επισης η πρακτικη εξασκηση των φοιτητων μεσα από ασκησεις και εργασιες.

                    

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ

Συγχρονες μεθοδοι και τεχνικές αξιοποιησης της πληροφορικης στο χωρο της διατροφης και διαιτολογιας. Συστηματα Βάσεων Δεδομένων (σχεδιασμος και υλοποιηση). Σχεδιασμός Διατροφικών-Διαιτολογικών Βάσεων Δεδομένων και εφαρμογές στις συγκεκριμένες Βάσεις. Ετοιμα πακέτα λογισμικού που χρησιμοποιουνται στο χωρο της διατροφης-διαιτολογιας. Ειδικα προγραμματα πληροφορικης για την υποστηριξη του συγχρονου διατροφολογου – διαιτολογου (προγραμματα συνταξης διαιτολογιων, προγραμματα αναλυσης δεδομενων στο χωρο της διατροφης – διαιτολογιας, κλπ),  Παρουσίαση και χρήση εφαρμογών. Πρακτικη εξασκηση φοιτητων στο εργαστηριο.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η απόκτηση από τους φοιτητες δεξιοτήτων για την αποτελεσματική και ικανή: Χρηση ετοιμων πακέτων λογισμικού για την επεξεργασια δεδομένων που χρησιμοποιουνται σημερα ευρεως στο χωρο της διατροφης-διαιτολογιας. Χρηση ειδικων προγραμματων πληροφορικης όπως τα προγραμματα υποστηριξης διαιτολογων και συνταξης διαιτολογιων, τα προγραμματα για την αναλυση δεδομενων στο χωρο της διατροφης – διαιτολογιας, κλπ. Σχεδιασμος και υλοποιηση Διατροφικών-Διαιτολογικών Βάσεων Δεδομένων με τη χρηση Συστηματων  όπως η Microsoft Access, καθως και υλοποιηση εφαρμογων  σε συγκεκριμένες Βάσεις Διατροφικών - Διαιτολογικών δεδομένων.

  

Βιβλιογραφία

1. J. D. Ullman, J. Widom. Βασικές Αρχές για τα Συστήματα Βάσεων Δεδομένων. Εκδόσεις Κλειδάριθμος 2008.

2. ΕΛΛΗΝΙΚΟ MICROSOFT OFFICE 2007, ΕΥΚΟΛΑ

Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 13729

Έκδοση: 1η/2008

Συγγραφείς: SHERRY WILLARD KINKOPH

ISBN: 978-960-461-131-7

Τύπος: Σύγγραμμα

Διαθέτης (Εκδότης): ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕ

 

 

 

ATEI | NOC

Copyright © 2013. All Rights Reserved.